tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.hafta sonuna girerken kapanışı lezzetli bir çörekle yapmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.
1 kilo un
1 küp yaşmaya
az tuz
gözkararı un
içi:
1 kase haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 küçük kase ceviz
üzeri:yumurta sarısı
not:ekmek fırınından hamur alabilirsiniz.
derin bir kabın içine un alınır.ortası hauz gibi açılır.maya elle ufalanarak eklenir.az tuzda eklendikten sonra azar azar ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.
mayalanan hamur 3-4 bezeye bölünür.geniş bir tezgahta un serperek merdaneyle açılır.
No comments:
Post a Comment