Thursday, May 8, 2014

cevizli haşhaşlı çörek tarifi


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.hafta sonuna girerken kapanışı lezzetli bir çörekle yapmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


cevizli hashasli corek tarifi 1
malzemeler:

1 kilo un

1 küp yaşmaya

az tuz

gözkararı un

içi:

1 kase haşhaş

1 su bardağı sıvıyağ

1 küçük kase ceviz

üzeri:yumurta sarısı

not:ekmek fırınından hamur alabilirsiniz.

derin bir kabın içine un alınır.ortası hauz gibi açılır.maya elle ufalanarak eklenir.az tuzda eklendikten sonra azar azar ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.

mayalanan hamur 3-4 bezeye bölünür.geniş bir tezgahta un serperek merdaneyle açılır.


cevizli hashasli corek tarifi 2
açılan hamura kaşıkla sıvıyağ gezdirilir ve üzerine haşhaş ve cevizde  da eklenerek hamurun heryerine sürülür.


cevizli hashasli corek tarifi 3
bu şekilde hazırlanan hamur keardan başlanar rulo sarılır.


cevizli hashasli corek tarifi 4
rulo yapılan hamur elle kendi etrafında çevirilir.


cevizli hashasli corek tarifi 5
bu şekilde hazırlanan hamur dilimlenerek tepsiye birleşik olarak dizilir.


cevizli hashasli corek tarifi 6
tepsiye dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.ve 200derece fırında pişirilir.pişen çöreklerin üzerine sıcakken  nemli bir bez örtülür ve 15 dk dinlendirilir.


cevizli hashasli corek tarifi 7



No comments:

Post a Comment